Minilex - Lakipuhelin

Autoveron palautus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Edellytysten täyttyessä autovero palautetaan verovelvolliselle.

Autoveroa palautetaan ensinnäkin silloin, kun Suomessa verotettu ajoneuvo viedään maasta pysyvästi muualla kuin Suomessa käytettäväksi. Palauttaminen edellyttää sitä, että ajoneuvo on liikennekelpoisessa kunnossa silloin kun käyttö Suomessa päättyy. Lisäksi ajoneuvo on  rekisteröitävä liikenteeseen käytettäväksi ulkomailla.

Veroa palautetaan sen verran kuin mitä samanlaisesta ajoneuvosta olisi maksettava veroa sillä hetkellä kun ajoneuvo ilmoitetaan vietäväksi pois Suomesta  ja sitä lakataan käyttämästä maassa. Jos ilmoitus ja käytön lakkaaminen eivät tapahdu samaan aikaan, palautus määritetään myöhemmän ajankohdan perusteella. Palautettavasta määrästä vähennetään 300 euroa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Veroa ei palauteta enempää kuin sitä on ajoneuvosta maksettu. Veroa ei myöskään palauteta siltä osin, kuin ajoneuvon arvo on noussut siihen verotuksen jälkeen tehdyn muutostyön tai varustelun takia. Veroa ei palauteta myöskään siinä tapauksessa että palautettava määrä olisi 300 euron vähennyksen jälkeen pienempi kuin 1 000 euroa. Veroa ei myöskään palauteta ajoneuvosta, jonka ensimmäisestä käyttöönotosta on kulunut vähintään 10 vuotta tai jota ei ole asianmukaisesti ilmoitettu verotettavaksi.

Palautuksen määrään tehdään myös alennus silloin, kun veroa palautetaan ajoneuvosta jonka veroa on alennettu lain perusteella. Palautettavaa määrää alennetaan sillä osuudella veron alennuksesta, joka vaadittaisiin kun ajoneuvo luovutettaisiin muuhun kuin alennettuun veroon oikeuttavaan käyttöön palautushakemuksen tekohetkellä.

Kun ajoneuvo, josta on palautettu veroa rekisteröidään tai otetaan uudelleen käyttöön Suomessa, ajoneuvo verotetaan käytetyn ajoneuvon verotusta koskevien säännösten mukaisesti. Tällöin ei oteta huomioon ajoneuvon aikaisempaa verotusta Suomessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa