Minilex - Lakipuhelin

Diplomaattiajoneuvot ovat vapaita autoverosta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Autoveroa ei makseta ajoneuvosta joka tulee erityisillä rekisterikilvillä varustettuna ulkovaltojen Suomessa toimivien diplomaattisten edustustojen käyttöön. Sama koskee muita samassa asemassa olevien edustojen tai lähetettyjen konsuleiden virastojen viralliseen käyttöön tulevia ajoneuvoja.

Autoveroa ei suoriteta myöskään silloin, kun ajoneuvo tulee diplomaattisten edustajien, lähetettyjen konsulien taikka edellä mainittujen edustustojen hallinnollisen ja teknisen henkilökunnan jäsenten käyttöön edellyttäen että he ovat muun maan kuin Suomen kansalaisia. Verovapaus koskee myös henkilökunnan talouteen kuuluvien perheenjäsenten käytössä olevia ajoneuvoja. Verovapauden edellytyksistä erityistapauksissa voi olla poikkeuksia, joista säädetään tarkentavasti.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Verovapaata ajoneuvoa ei saa myydä veroa suorittamatta. Ajoneuvoa ei voi muullakaan tapaa luovuttaa tai vuokrata tai antaa vastikkeetta käytettäväksi ennen kuin kolme vuotta on kulunut siitä, kun ajoneuvo rekisteröitiin kysymyksessä olevaan käyttöön. Poikkeuksena sääntöön luovutus ja vuokraus on madollista vastaavaan verottomaan ajoneuvoon oikeutetulle edustustolle tai henkilölle.

Euroopan yhteisöjen Suomessa sijaitsevien toimielinten käyttöön tuleva ajoneuvo on autoverosta vapaa. Sama koskee näiden toimielinten palvelukseen tulevan, pysyvästi muualla kuin Suomessa asuneen henkilön käyttöön ja omistukseen tulevaa ajoneuvoa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa