Minilex - Lakipuhelin

Törkeä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittäminen on suunnitelmallista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toisin kuin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisessä, tämä törkeä rikos rajaa pelkän väkivaltakuvauksen ja eläimiin sekaantumisen kuva-aiheiden ulkopuolelle. Jos kuva siis esittää lasta, loukkaa sukupuolisiveellisyyttä ja rikos on muutenkin törkeä, kyse on törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä. Jotta juuri tämä rikos olisi käsillä, niin tiettyjen edellytysten on lisäksi täytyttävä. Kuva tai kuvatallenne voi esittää lapsen lisäksi myös erittäin vakavaa väkivaltaa tai nöyryyttävää lapsen kohtelua, jolloin kyse on tästä törkeästä rikoksesta. Myös erityinen suunnitelmallisuus ylittää törkeyskynnyksen samoin kuin jos rikoksen takana on järjestäytynyt rikollisryhmä. Jos lapsi on hyvin nuori, rikos on tämä törkeä muoto. Myös teon yritys on kiellettyä. Rangaistukseksi rikoksesta voidaan tuomita vain vankeutta, jonka pituus määrätään neljän kuukauden ja kuuden vuoden väliltä.

Jos sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisessä lapsi on erityisen nuori, kuvassa esitetään myös vakavaa väkivaltaa tai lapsen kohtelua erityisen nöyryyttävästi, rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti tai rikos on tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa, rikoksentekijä syyllistyy törkeään sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämiseen. Rangaistavuuden edellytyksenä on lisäksi, että rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Rangaistuksena törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä voidaan tuomita vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi. Myös kyseisen rikoksen yritys on rangaistava.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa