Minilex - Lakipuhelin

Rahapelirikos

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rahapelirikos on rikos yleistä järjestystä vastaan, joka nimensä mukaisesti liittyy rahapelien yhteydessä ilmenevään lain rikkomukseen. Rahapeli tarkoittaa yksinkertaisimmillaan peliä, jossa on mahdollisuus voittaa rahaa. Tälläisissä peleissä ilmenevistä rikoksista on säädetty rikoslaissa.

 

Rikoslaki tunnistaa viisi eri tapaa syyllistyä rahapelirikokseen. 

Ensimmäinen niistä on luvaton rahapelin toimeenpaneminen. Käytännössä Suomessa nykyisellään lupa rahapelin toimeenpanoon on ainoastaan Veikkaus Oy:llä. 

Toinen laissa mainituista rahapelirikokseen johtavista toimista on myydä muun kuin Veikkauksen toimeenpaneman rahapelin arpoja tai tälläisen rahapelin markkinoiminen. 

Kolmas tapa syyllistyä rahapelirikokseen on myydä tai markkinoida arpoja rahapeliin ulkomaille.

Neljäs laissa määritelty rahapelirikoksen keinoista on myydä tai välittää Veikkauksen rahapelin arpoja ilman Veikkauksen lupaa. Myös panosten vastaanottaminen ja voittojen välittäminen ilman Veikkauksen lupaa on kielletty.

Viides ja viimeinen mainituista tavoista on luovuttaa tilan muun kuin Veikkauksen hallinnoiman rahapelin käyttöön.

 

Rahapelirikokseen syyllistynyt voidaan tuomita sakkoihin tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Rahapelirikokseen voi syyllistyä tahattomasti ihan huomaamattaan. Siitä syystä kannattaakin kääntyä lakimiehen puoleen, jos esimerkiksi työpaikan urheiluveikkauksen laillisuus askarruttaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa