Minilex - Lakipuhelin

Rajat ylittävän osuuskunnan sulautumisen edellytykset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunta voi osallistua myös sellaiseen sulautumiseen, jossa suomalaiseen osuuskuntaan sulautuu ulkomainen osuuskunta, tai vaihtoehtoisesti suomalainen osuuskunta sulautuu ulkomaiseen osuuskuntaan.

Rajat ylittävä sulautuminen voidaan toteuttaa vain, mikäli ulkomainen osuuskunta on sellainen osuuskuntaan rinnastettava ulkomainen osuuskunta, jolla on osuuspääomaa tai vastaavaa pääomaa ja, joka on oikeushenkilö. Menettelyyn osallistuvalla ulkomaisella yhteisöllä tulee olla omaisuutta, joka yksin vastaa osuuskunnan veloista. Lisäksi edellytetään, että ulkomaiseen yhteisöön sovelletaan kansallisen ja yhteisön lainsäädännön mukaisia takeiden yhteensovittamista koskevia säännöksiä.

Osuuskuntalain sulautumista koskeva sääntely perustuu sulautumisdirektiiviin. Sääntelyn soveltamisala ei siten ole maailmanlaajuinen. Rajat ylittävään sulautumiseen osallistuvan ulkomaisen yhteisön tulee olla rekisteröity toisessa Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa ja sen tulee kuulua toisen Euroopan talousalueeseen kuuluvan valtion lainsäädännön soveltamisalaan sääntömääräisen kotipaikan, keskushallinnon tai päätoimipaikan sijainnin perusteella.

Sulautumismenettelyssä syntyvä osuuskunta on mahdollista rekisteröidä sellaiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon, jonka lakia ei sovelleta sulautuvaan osuuskuntaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa