Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan sulautumisen toteuttamistavat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnat voivat sulautua keskenään joko absorptiosulautumisen tai kombinaatiosulautumisen muodossa. Absorptiosulautumisessa yksi tai useampi sulautuva osuuskunta sulautuu jo olemassa olevaan vastaanottavaan osuuskuntaan.

Kombinaatiosulautumisessa sen sijaan kaksi tai useampi sulautuva osuuskunta sulautuvat keskenään sulautumisessa perustettavaan kokonaan uuteen vastaanottavaan osuuskuntaan. Osuuskunnan sulautumisessa voi olla kyse myös tytäryhteisösulautumisesta. Tällä tarkoitetaan laissa sellaista absorptiosulautumisen erityismuotoa, jossa tytärosuuskunta sulautuu emo-osuuskuntaan. Tällöin tytärosuuskunnassa ei saa emo-osuuskunnan lisäksi olla muita jäseniä. Tytäryhteisösulautumisen kohdalla menettely on kevyempi, sillä yksittäisen osuuskunnan jäsenen oikeusturvaan ei tarvitse kiinnittää huomiota tavanomaista sulautumismenettelyä vastaavalla tavalla.

Kolmikantasulautumisella tarkoitetaan absorptiosulautumista, jossa muu taho kuin vastaanottava osuuskunta antaa sulautumissuunnitelmassa määriteltyä sulautumisvastiketta sulautuvan osuuskunnan jäsenille tai muille laissa määritellyille sulautuvan osuuskunnan oikeudenomistajille.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]