Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan sulautuminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunta voi sulautua toiseen osuuskuntaan. Osuuskunnan sulautuminen on osuuskuntalaissa säännelty menettely, jonka mukaisia kolmanteen osapuoleenkin ulottuvia oikeusvaikutuksia ei ole mahdollista saada aikaan pelkästään osuuskunnan jäsenten välisin sopimuksin.

Osuuskunnan sulautumisen seurauksena sulautuvan osuuskunnan varat ja velat siirtyvät vastaanottavalle osuuskunnalle ja sulautuvan osuuskunnan jäsenet vastaanottavat sulautumisvastikkeena vastaanottavan osuuskunnan osuuksia, eli heistä tulee ilman mitään erillistä ilmoitusta tai maksua vastaanottavan osuuskunnan jäseniä. Vastaanottavan osuuskunnan osuuksien lisäksi sulautumisvastike saa olla myös rahaa, muuta omaisuutta tai sitoumuksia. Myös osuuskunnan lisäosuuksien, sijoitusosuuksien, optio-oikeuksien ja muiden lisäosuuksiin tai sijoitusosuuksiin oikeuttavien erityisten oikeuksien omistajilla on oikeus sulautumisvastikkeeseen.

Käytännössä osuuskuntien sulautumisessa osuuskunnat yhdistyvät yhdeksi osuuskunnaksi ja sulautuva osuuskunta katsotaan purkautuneeksi eli toimintansa lopettaneeksi ilman selvitysmenettelyä. Sulautumisen seurauksena myös esimerkiksi sulautuvan osuuskunnan kirjanpito päättyy erillisenä kirjanpitona ja sitä jatketaan osana vastaanottavan osuuskunnan kirjanpitoa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa