Minilex - Lakipuhelin

Absorptiosulautuminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan sulautumisesta säädetään osuuskuntalaissa. Kyseisessä laissa myös määritellään absorptiosulautuminen.

Osuuskunta voi sulautua toiseen osuuskuntaan. Sulautumisen jälkeen sulautuvan osuuskunnan varat sekä velat siirtyvät vastaanottavalle osuuskunnalle. 

Absorptiosulautumisella tarkoitetaan sulautumista, jossa yksi tai useampi osuuskunta sulautuu vastaanottavaan osuuskuntaan. Absorptiosulautumisessa voi olla vain yksi vastaanottava yhtiö, mutta sulautuvia yhtiöitä voi olla useampia. Sulautuvan osuuskunnan jäsenet saavat tavallisesti tilanteessa sulautumisvastikkeena esimerkiksi vastaanottavan osuuskunnan osuuksia mutta vastike voi olla myös esimerkiksi rahaa. Absorptiosulautuminen on yksi neljästä erilaisesta sulautumistyypistä, jotka määritellään osuuskuntalaissa.

Sulautumiseen osallistuvien osuuskuntien hallitusten on laadittava kirjallinen sulautumissuunnitelma, joka on allekirjoitettava ja päivättävä. Sulautumissuunnitelmaan on sisällytettävä osuuskuntalaissa määritellyt asiat.

Käytännössä sulautumisen jälkeen sulautuva osuuskunta katsotaan purkautuneeksi ja sen toiminta loppuu ilman selvitysmenettelyä.

Lisätietoa osuuskunnan sulautumisesta ja sen vaihtoehdoista kannattaa kysyä lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa