Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan sulautumispäätöksen vaikutukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osuuskunnan sulautumista tarkoittavan päätöksen tekeminen ei vielä tarkoita sitä, että sulautumisen kaikki oikeusvaikutukset astuvat voimaan. Sulautumispäätöksellä on kuitenkin tiettyjä itsenäisiä oikeusvaikutuksia.

Sulautuvan osuuskunnan sulautumispäätös korvaa sulautuvan osuuskunnan jäsenien sekä lisäosuuksien, sijoitusosuuksien ja optio-oikeuksien ja muiden lisäosuuksiin tai sijoitusosuuksiin oikeuttavien erityisten oikeuksien omistajien sulautumisvastiketta koskevat toimet, jotka perustavat oikeuden sulautumisvastikkeeseen. Kombinaatiosulautumisessa sulautumissuunnitelma korvaa myös vastaanottavan osuuskunnan perustamiskirjan.

Mikäli sulautumista ei hyväksytä sulautumissuunnitelman mukaisesti ilman muutoksia kaikissa sulautumiseen osallistuvissa osuuskunnissa, sulautuminen raukeaa. Päätös sulautumisen hylkäämisestä tai sulautumisen raukeaminen on viipymättä ilmoitettava rekisteröitäväksi.

Sulautuvan osuuskunnan jäsenellä, joka ei ole kannattanut sulautumispäätöstä, on oikeus erota osuuskunnasta ja oikeus osuusmaksun palautukseen laissa säädetyllä tavalla.

Mikäli osuuskunnan jäsenyys päättyy myöhemmin kuin 30 päivän kuluttua sulautumispäätöksestä, sovelletaan osuudesta maksetun määrän palautukseen vastaanottavan osuuskunnan jäseniä koskevia lain säännöksiä ja sääntöjen määräyksiä. Sama koskee palautusta silloin, kun jäsen on kannattanut sulautumispäätöstä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa