Minilex - Lakipuhelin

Oikeus järjestää yleinen kokous

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Oikeus järjestää yleinen kokous kuuluu täysivaltaiselle henkilölle, yhteisölle ja säätiölle. 15 vuotta täyttänyt vajaavaltainen saa järjestää kokouksen, mikäli hän pystyy selviytymään kokouksen järjestäjälle kuuluvista velvoitteista. Muulla vajaavaltaiselle on oikeus järjestää yleinen kokous yhdessä täysivaltaisen henkilön kanssa. Osallistumisoikeus yleiseen kokoukseen on rajoituksetta jokaisella.

Yleinen kokous saadaan järjestää yleisellä torilla, aukiolla, katualueella tai muussa yleisessä paikassa ilman omistajan tai haltijan lupaa. Kokouksen järjestäjän tulee kuitenkin ilmoittaa paikalliselle poliisille kokouksesta joko suullisesti tai kirjallisesti. Ilmoitus on tehtävä vähintään kuusi tuntia ennen kokouksen alkua. Ilmoitus on mahdollista tehdä myös sellaisesta ulkona yleisellä paikalla järjestettävästä mielenosoituksesta, jonka tarkoituksena on vain yksittäisen henkilön mielipiteen ilmaiseminen mielenosoituksen keinoin. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi muun muassa kokouksen järjestäjä, kokouksen tarkoitus, kokouspaikka ja kokouksen alkamis- ja päättymisaika.

Yleisessä kokouksessa saa käyttää erilaisia kokouksessa tarpeellisia välineitä kuten julisteita, tunnuksia, äänenvahvistimia ja muita tyypillisiä kokousvälineitä. Järjestäjän tulee kuitenkin pitää huoli siitä, etteivät välineet aiheuta vaaratilanteita osanottajille, sivullisille tai ympäristölle.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 7 - 23 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa