Minilex - Lakipuhelin

Yhdistymisvapaus antaa oikeuden perustaa yhdistys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kaikilla on oikeus perustaa yhdistys, osallistua yhdistyksen toimintaan sekä kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen. Yllä mainittuihin toimiin ei tarvita mitään lupaa. Suomessa vallitsee myös ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä yksityishenkilö, yhteisö tai säätiö. Tämä oikeus ei kuitenkaan tarkoita, että henkilöllä olisi oikeus päästä jäseneksi mihin tahansa yhdistykseen, sillä jokainen yhdistys määrittelee itse jäsenkriteerinsä.

Yhdistymisvapaus perustuu yhdistysten sisäiseen itsemääräämisoikeuteen ja vapaudelle toimia jäsentensä parhaaksi katsomalla tavalla. Yhdistyksen voi perustaa tietylle aatteelliselle tarkoitukselle, mutta tämän tarkoituksen on oltava lainmukainen ja asianmukainen. Yhdistys voi harjoittaa taloudellisesti pienimuotoista elinkeino- tai ansiotoimintaa, joka liittyy sen toiminnan tarkoitukseen tai on määritelty yhdistyksen säännöissä. Yhdistys voi hankkia oikeuksia ja olla osallisena sitoumuksissa. Rekisteröidyillä yhdistyksillä on oikeus olla osallisina tuomioistuimissa ja muissa viranomaisissa.

Yhdistyksen perustamiseksi on tehtävä erillinen perustamiskirja, joka sisältää yhdistyksen säännöt. Laissa määritellään ne asiat, jotka tulee mainita yhdistyksen säännöissä. Henkilön, joka haluaa liittyä yhdistykseen, tulee ilmoittaa tästä yhdistykselle. Jäsenyyden hyväksymisestä päättää yleensä yhdistyksen hallitus, ellei säännöissä toisin mainita. Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai puheenjohtajalle. Säännöissä voidaan myös määritellä jäsenen erottamisperusteet.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]