- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Jokaisella on yhtäläinen oikeus perustaa yhdistys, osallistua yhdistyksen toimintaan samoin kuin kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen. Mitään lupaa edellä mainittuihin toimiin ei tarvita. Suomessa on myös ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi. Yhdistyksen jäsen voi olla yksityishenkilö, yhteisö tai säätiö. Oikeus kuulua yhdistykseen ei kuitenkaan anna henkilölle oikeutta päästä jäseneksi mihin tahansa yhdistykseen, vaan yhdistykse määrittelevät aina itse, kuka voi liittyä jäseneksi.
Yhdistymisvapauden perustana on yhdistysten sisäinen itsemääräämisoikeus ja vapaus toimia sen jäsenten parhaaksi näkemällä tavalla. Yhdistyksen voi perustaa tiettyä aatteellista tarkoitusta varten. Tämä tarkoitus ei kuitenkaan saa olla lainvastainen tai muutoin asiaton. Yhdistys voi harjoittaa sellaista elinkeino- tai ansiotoimintaa, josta on määräys yhdistyksen säännöissä tai joka välittömästi liittyy yhdistyksen toiminnan tarkoitukseen tai joka on taloudellisesti pienimuotoista toimintaa. Yhdistys voi hankkia oikeuksia ja olla osallisena sitoumuksissa. Yhdistys voi myös olla asianosaisena tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa, jos kyseessä on rekisteröity yhdistys.
Yhdistyksen perustamisesta tulee tehdä erillinen perustamiskirja, jossa on mukana yhdistyksen säännöt. Laissa on erikseen mainittu ne asiat, jotka yhdistyksen säännöissä tulee mainita. Jäseneksi tahtovan tulee ilmoittaa aikeistaan yhdistykselle. Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus, ellei säännöissä ole muuta mainittu. Jäsen voi milloin tahansa erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle. Jäsen voi tulla myös erotetuksi säännöissä mainitulla perusteella.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.