Minilex - Lakipuhelin

Yhdistymisvapaus antaa oikeuden perustaa yhdistys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jokaisella on yhtäläinen oikeus perustaa yhdistys, osallistua yhdistyksen toimintaan samoin kuin kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen. Mitään lupaa edellä mainittuihin toimiin ei tarvita. Suomessa on myös ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestäytyä muiden etujen valvomiseksi. Yhdistyksen jäsen voi olla yksityishenkilö, yhteisö tai säätiö. Oikeus kuulua yhdistykseen ei kuitenkaan anna henkilölle oikeutta päästä jäseneksi mihin tahansa yhdistykseen, vaan yhdistykse määrittelevät aina itse, kuka voi liittyä jäseneksi.

Yhdistymisvapauden perustana on yhdistysten sisäinen itsemääräämisoikeus ja vapaus toimia sen jäsenten parhaaksi näkemällä tavalla. Yhdistyksen voi perustaa tiettyä aatteellista tarkoitusta varten. Tämä tarkoitus ei kuitenkaan saa olla lainvastainen tai muutoin asiaton. Yhdistys voi harjoittaa sellaista elinkeino- tai ansiotoimintaa, josta on määräys yhdistyksen säännöissä tai joka välittömästi liittyy yhdistyksen toiminnan tarkoitukseen tai joka on taloudellisesti pienimuotoista toimintaa. Yhdistys voi hankkia oikeuksia ja olla osallisena sitoumuksissa. Yhdistys voi myös olla asianosaisena tuomioistuimessa ja muussa viranomaisessa, jos kyseessä on rekisteröity yhdistys.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Yhdistyksen perustamisesta tulee tehdä erillinen perustamiskirja, jossa on mukana yhdistyksen säännöt. Laissa on erikseen mainittu ne asiat, jotka yhdistyksen säännöissä tulee mainita. Jäseneksi tahtovan tulee ilmoittaa aikeistaan yhdistykselle. Jäseneksi hyväksymisestä päättää yhdistyksen hallitus, ellei säännöissä ole muuta mainittu. Jäsen voi milloin tahansa erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle. Jäsen voi tulla myös erotetuksi säännöissä mainitulla perusteella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa