Minilex - Lakipuhelin

Jokaisella suomalaisella on oikeus perusturvaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos yksilö ei kykene omatoimisesti takaamaan elantoaan, hänellä on oikeus lain suomaan välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Välttämätön toimeentulo kattaa perustarpeet, kuten asumisen, terveydenhuollon ja päivittäisen ravinnon. Suomessa toimeentulotuki on yksi sosiaaliturvaetuuksista, ja sitä edeltävät muun muassa eläkkeet, työttömyysturva, sairauspäiväraha, lapsilisä, asumistuki ja opintotuki. Jokaisella on oikeus saada toimeentulotukea, jos hän tarvitsee tukea eikä pysty itsenäisesti turvaamaan toimeentuloaan työn, yrittäjyyden, muiden etuuksien tai varojen avulla.

Suomessa jokaiselle taataan tasa-arvoinen oikeus perustoimeentuloon, oli kyse sitten työttömyydestä, sairaudesta, työkyvyttömyydestä, vanhuudesta tai esimerkiksi lapsen syntymästä tai huoltajan menetyksestä johtuvista tilanteista. Julkisen vallan tehtävänä on taata kaikille tasapuoliset ja riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut sekä yleisemmin edistää väestön terveyttä. Lisäksi valtion on huolehdittava siitä, että perheet voivat turvata lastensa hyvinvoinnin. Julkisen vallan tulee myös taata yksilöille oikeus asuntoon ja tukea omatoimista asumisen järjestämistä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]