Minilex - Lakipuhelin

Jokaisella suomalaisella on oikeus perusturvaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos ihminen ei itse kykene elättämään itseään, on hänellä lain takaama oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon. Välttämättömällä toimeentulolla tarkoitetaan esimerkiksi asuntoa, terveyden- ja sairaanhoitoa sekä päivittäistä ravintoa. Suomessa toimeentulotuki on vain yksi sosiaaliturvaetuuksista; sen edelle menevät muun muassa eläkkeet, työttömyysturva, sairauspäiväraha, lapsilisä, asumistuki ja opintotuki. Jokaisella on oikeus saada toimeentulotukea, jos hän tarvitsee tukea eikä voi saada toimeentuloaan työllään, yrittäjätoiminnallaan, muilla etuuksilla tai muista varoistaan.

Suomessa kaikille on lailla taattu yhtäläinen oikeus perustoimentuloon työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana samoin kuin lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella. Julkisella vallalla on velvollisuus turvata kaikille yhtäläiset ja riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut sekä ylipäätään edistää väestön terveyttä. Samoin julkisen vallan eli valtion on turvattava perheiden mahdollisuudet pitää huolta lastensa hyvinvoinnista. Julkisen vallan tulee myös turvata ihmisten oikeus asuntoon ja auttaa asumisen omatoimisessa järjestämisessä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa