Minilex - Lakipuhelin

Mikä on autovero?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Autovero on vero, jota suoritetaan henkilöautosta, pakettiautosta ja sellaisesta linja-autosta, jonka oma massa on alle 1 875 kilogrammaa, sekä moottoripyörästä ja muusta L-luokkaan kuuluvasta ajoneuvosta.

Autovero on valtiolle suoritettavaa erityistä veroa. Autovero on suoritettava ennen ajoneuvon rekisteröintiä tai käyttöönottoa Suomessa. Käyttöönotolla Suomessa tarkoitetaan ajoneuvon käyttöä liikenteeseen Suomen alueella myös silloin, kun ajoneuvoa ei ole rekisteröity Suomessa.

Autoveroa ei kuitenkaan suoriteta sellaisesta käytöstä Suomen alueella, jossa vakinaisesti muussa valtiossa kuin Suomessa asuva henkilö käyttää omaa tarvettaan varten väliaikaisesti maahan tuomaansa ajoneuvoa. Lisäksi edellytetään, että on kyse muussa valtiossa kuin Suomessa rekisteröidystä ajoneuvosta, jota käytetään yksinomaan hänen omaan tarpeeseensa. Näin voidaan toimia keskeytymättä enintään kuusi kuukautta, tai keskeytyvänä määräaikana kaksitoista kuukautta. Aika voidaan myöntää pidemmäksi edellyttäen, ettei käyttö liity ajoneuvon ostoon Suomeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa