Minilex - Lakipuhelin

Matkapalvelurikkomus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Matkapalvelurikkomus on uusi, rikoslain elinkeinorikoksiin kuuluva ja siinä säädettyä matkapalvelurikosta vähäisempi rikos. Mikäli matkapalvelurikos katsotaan sillä tavoiteltu taloudellinen hyöty tai muut rikokseen liittyvät seikat huomioon ottaen kokonaisuutena arvostellen vähäiseksi, tekijä eli elinkeinonharjoittaja tuomitaan matkapalvelurikkomuksesta. Huomioitava on, että elinkeinonharjoittajan katsotaan edelleen syyllistyneen matkapalvelurikokseen, mutta sen todetaan olevan sen verran vähäinen, että se voidaan tuomita matkapalvelurikkomuksena. 

Elinkeinonharjoittajalla on velvollisuus asettaa Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vakuus, joka turvaa matkapaketista matkustajien suorittamien tai heidän puolestaan suoritettujen maksujen palauttamisen siltä osin kuin sopimuksen mukaisia palveluja ei suoriteta matkanjärjestäjän maksukyvyttömyyden vuoksi. Mikäli  sopimukseen sisältyy matkustajien kuljetus, vakuuden tulee kattaa myös matkustajien paluukuljetus.

Elinkeinonharjoittaja syyllistyy matkapalvelurikokseen, mikäli hän harjoittaa sellaista matkapalveluyhdistelmien tarjoamista, johon matkapalveluyhdistelmien tarjoajista annetun lain mukaan vaaditaan vakuus, mutta ei aseta kyseistä vakuutta, ja heikentää näin matkustajan taloudellista turvaa. 

Myös sellainen matkapalveluyhdistelmien tarjoaja, joka laiminlyö laissa säädetyn velvollisuuden ilmoittaa toimintaa koskevasta muutoksesta, tuomitaan matkapalvelurikkomuksesta. Ilmoitusvelvollisuus koskee sellaista muutosta, joka voi vaikuttaa velvollisuuteen asettaa vakuus tai vakuuden määrään tai hyväksyttävyyteen.

Rangaistus matkapalvelurikkomuksesta on sakko. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]