Minilex - Lakipuhelin

Kuluttajaluottorikos vahingoittaa kuluttajan asemaa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajan suojaksi annetut säädökset ovat suurelta osin pakottavia kuluttajan hyväksi. Esimerkiksi elinkeinonharjoittajan myöntämiä kuluttajaluottoja koskevat tietyt säännöt, joita kyseisten luottojen antamisessa on noudatettava. Tällainen on kielto ottaa kuluttajalta juokseva sitoumus. Juoksevan sitoumuksen kielto tarkoittaa, että kuluttajaluottoon perustuvasta saatavasta ei saa ottaa kuluttajan vekselisitoumusta eikä muuta sitoumusta, jonka luovutus tai panttaus rajoittaa kuluttajan oikeutta tehdä kaupan tai palvelussopimuksen johdosta väitteitä sitoumuksen vilpittömässä mielessä haltuunsa saanutta kolmatta henkilöä kohtaan. Tällaista sitoumusta ei myöskään saa ottaa henkilöltä, joka elää kuluttajan kanssa yhteisessä taloudessa.

Joka elinkeinotoiminnassa ottaa kuluttajalta tai hänen kanssaan yhteisessä taloudessa elävältä kuluttajaluottoon perustuvasta saatavasta tällaisen kielletyn vekseli- tai muun sitoumuksen tai käyttää kuluttajasaatavan perimiseksi trattaa, on tuomittava rangaistukseen kuluttajaluottorikoksesta. Tratta on julkisuusuhkainen maksukehotus, jolla velallista kehotetaan maksamaan erääntynyt saatava korkoineen ja kuluineen annetussa määräajassa, eli kiellettyä on lisäksi uhata maksuhäiriön julkistamisella. Rangaistuksena kuluttajaluottorikoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]