Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistönvälitys ja varausmaksu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Varausmaksulla tarkoitetaan sovittua rahasummaa, jonka joku on maksanut varauksensa vakuudeksi myyjälle uudisasuntoja ennakkomarkkinoitaessa. Välitysliikkeen tulee vastaanottaessaan varausmaksun toimeksiantajan lukuun huolehtia siitä, että varauksesta laaditaan asiakirja, johon otetaan varauksen ehdot. Asiakirjaa ei kuitenkaan tarvitse laatia, jos varaus on tehty olosuhteissa, joissa velvollisuuden täyttäminen aiheuttaisi kohtuutonta haittaa.

Varausmaksun maksaja voi saada maksusuojan sen jälkeen, kun maksu on maksettu välitysliikkeelle. Maksu on pätevä toimeksiantajaa kohtaan. Maksu ei kuitenkaan ole pätevä toimeksiantajaa kohtaan, jos maksaja ei tiennyt, että välitysliikkeellä ei ollut oikeutta ottaa varausmaksua vastaan tai jos välitysliike ylitti valtuutuksensa.

Sen jälkeen, kun välitysliike on vastaanottanut varausmaksun, liike ei saa ottaa keneltäkään muulta varausmaksua asunnosta ennen kuin varausmaksu on palautettu varauksen tekijälle. Jos kauppa jää syntymättä, välitysliikkeen on palautettava varausmaksu viipymättä varauksen tekijälle siltä osin kuin sitä ei ole luovutettu myyjälle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa