Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistönvälitys ja hyvä välitystapa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kaikessa välitystoiminnassa on noudatettava hyvää välitystapaa. Laissa ei ole tarkemmin määritelty, mitä hyvällä välitystavalla tarkoitetaan. Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto on kuitenkin laatinut ja julkaissut Hyvän Välitystavan ohjeen, joka kiteyttää alan pelisäännöt. Kyseistä ohjetta sovelletaan, kun välityspalveluja käyttävät kuluttaja-asemassa olevat tahot. Ohjeen noudattamiseen ovat sitoutuneet kaikki alan keskeiset toimijat.

Hyvä välitystapa edistää kiinteistönvälitysalan ammattimaisuutta. Kuluttajalle asiointi hyvää välitystapaa noudattavan kiinteistönvälittäjän kanssa tuo luotettavuutta ja turvallisuutta. Hyvä välitystapa suojaa yhtä lailla sekä ostajaa että myyjää. Hyvään välitystapaan kuuluu, että kiinteistönvälittäjä palvelee asiakkaitaan huolellisesti, ammattitaitoisesti ja kuluttajan etua ajatellen. Hyvän välitystavan mukaista ei ole esimerkiksi painostaminen tai asiakkaan hankkiminen arveluttavin keinoin. Hyvään välitystapaan liittyy myös toiminnan luotettavuus ja avoimuus. Lisäksi kiinteistönvälityksessä on aina toimittava asianmukaisesti suhteessa kilpailijoihin.

Hyvä välitystapa on joka tapauksessa joustava normi, joka muotoutuu koko ajan ympäristön mukaan. Siihen vaikuttavat muun muassa tuomioistuinten päätökset, kuluttajariitalautakunnan suositukset, viranomaisten ohjeet, alan vakiintunut käytäntö ja uudet menettelytavat. Hyvä välitystapa kuvastaa siten tietyn ajanjakson näkemystä kiinteistönvälitysalalla vallitsevista arvostuksista ja noudatettavista periaatteista.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa