Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistönvälittäjän koulutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistönvälittäjän koulutus koostuu lähtökohtaisesti Keskuskauppakamarin nimeämän välittäjäkoelautakunnan järjestämästä LKV-kokeesta. Vain kokeen hyväksytysti läpäisseet henkilöt saavat käyttää itsestään nimitystä kiinteistönvälittäjä tai siihen liittyvää lyhennettä LKV (laillistettu kiinteistönvälittäjä). Vaikka kiinteistönvälittäjän nimikkeen käyttäminen ei näin ollen edellytä alalta työkokemusta tai pidempiaikaisia opintoja, kokeen läpäisee vain murto-osa osallistujista, jonka vuoksi pätevyyden saaminen edellyttää syventävää tietoa kiinteistönvälityksestä.

LKV-tutkinnon lisäksi on tarjolla useampia eri kiinteistöjen myyntiin liittyviä koulutuksia. Kiinteistöedustajan koulutus antaa perusvalmiudet välitystehtävien hoitamiselle ja edellytykset toimia kiinteistöedustajan nimikkeellä. Kiinteistövälitysalan ammattitutkinto antaa lähtökohdat tarvittavalle tiedolle ja taidolle LKV-kokeen suorittamiseksi ja kiinteistönvälittäjän nimikkeen hankkimiseksi. Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona ja osaaminen arvioidaan työpaikalla tapahtuvan tutkintotilaisuuden avulla. Ylemmän kiinteistönvälittäjän tutkinnon tarkoituksena on syventää entisestään kiinteistönvälitykseen liittyvää osaamista ja on tämän vuoksi tarkoitettu kokeneille alan asiantuntijoille. 

Kiinteistönvälitysliikkeessä vastaavan hoitajan tulee valvoa, että vähintään puolella välitystehtäviä hoitavista työntekijöistä on kiinteistönvälittäjältä vaadittava ammattipätevyys. Aluehallintovirasto valvoo kiinteistönvälitysliikkeiden toimintaa. Mikäli vastaava hoitaja ei ole noudattanut ammattipätevyysvaatimusta, voi aluehallintovirasto antaa varoituksen tai kieltää toiminnan harjoittamisen määräajaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa