Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistönvälittäjän ilmoitus varainsiirtoverosta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Varainsiirtoveroilmoituksen tekeminen tulee ajankohtaiseksi asunto-osakkeita koskevien kauppojen yhteydessä. Jos kysymyksessä on kiinteistönvälittäjän avulla tehty kauppa, tulee kiinteistönvälittäjän tehdä ilmoitus varainsiirtoverosta ja toimittaa se verohallinnolle. Varainsiirtovero maksetaan tällöin kaupanteon yhteydessä. Kiinteistönvälittäjän avulla tehdyssä asunto-osake kaupassa ostajan ei näin ollen tarvitse itse huolehtia veroilmoituksen tekemisestä. Tilanne on kuitenkin toinen, mikäli ostaja toimii ilman kiinteistönvälittäjän apua. Hän on tällöin itse vastuussa varainsiirtoveroilmoituksen tekemisestä ja tämän ilmoituksen lähettämisestä verohallinnolle. 

Ostajan tulee saada kopio varainsiirtoveron maksamisesta. Mikäli varainsiirtoveroilmoitus on tehty sähköisesti, antaa kiinteistönvälittäjä ostajalle vastaanottokuittauksesta tulosteen. 

Varainsiirtoveron maksaminen kiinteistökaupoissa tulee suorittaa ennen lainhuudon hakemista ja näin ollen ostaja huolehtii lähtökohtaisesti itse veron maksamisesta. Koska kiinteistökaupoista ei tarvitse tehdä varainsiirtoveroilmoitusta, kiinteistönvälittäjän tehtävänä ei näiden kauppojen osalta ole huolehtia varainsiirtoveroasioiden hoitamisesta.  

Varainsiirtoveroa koskevat kysymykset ovat usein haastavia sekä vaativat tapauskohtaista tarkastelua vero-oikeudellisesta näkökulmasta. Tämän vuoksi kiinteistönvälittäjän tekemiin varainsiirtoveroilmoituksiin ja siihen liittyviin muihin verotuksellisiin kysymyksiin liittyen kannattaa erikseen vielä olla yhteydessä Minilexin lakimiehiin. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa