Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistönvälittäjä vaatimukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nykyään jokaisen kiinteistönvälitysliikkeen palveluksessa – sekä sen jokaisessa toimipaikassa – välitystehtäviä tekevistä työntekijöistä vähintään puolilla on oltava alan ammattipätevyys, jonka voi hankkia välittäjäkokeesta. Myös muilla välitystehtäviä suorittavilla henkilöillä on oltava riittävä ammattitaito kyseisten tehtävien hoitamiseksi.

Keskuskauppakamarin järjestämän kiinteistönvälittäjäkokeen suorittaneet ovat ainoita, jotka saavat käyttää nimikettä kiinteistönvälittäjä tai lyhennettä LKV. Kokeen suorittaneilla on myös pätevyys toimia liikkeen vastaavina hoitajina. LKV-pätevyyden hankkimisen ja alan työkokemuksen jälkeen on mahdollista suorittaa myös ylempi kiinteistönvälittäjän koulutus ja tutkinto YKV.

Alemman asteisia kiinteistönvälittäjän koulutusmahdollisuuksia ovat esimerkiksi kiinteistöedustajan koulutus ja tutkinto (KED), jonka suorittaneella on valmiudet toimia kiinteistöedustajana kiinteistönvälitysliikkeessä, näyttötutkintona suoritettava kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto (KiAT) sekä asuin- ja liikehuoneistojen vuokravälitystehtäviin tarkoitettu Vuokravälittäjän tutkinto (VuT), jolla voi valmistautua vuokrahuoneiston välittäjäkokeeseen (LVV).

Yleisemmin kiinteistönvälittäjän on tunnettava kiinteistöalan myynti- ja vuokraustoiminta, alan lainsäädäntöä sekä verotukseen liittyviä asioita.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa