Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistönvälittäjä -rekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lain mukaan aluehallintovirasto pitää kiinteistönvälitysliikkeistä rekisteriä. Jokaisella on oikeus saada tietoja rekisteriin merkityistä seikoista sekä otteita rekisteristä.

Kiinteistönvälitysliikkeen on ennen toimintansa aloittamista rekisteröidyttävä siihen aluehallintovirastoon, jonka alueella liikkeen hallintoa on tarkoitus pääasiallisesti hoitaa. Laissa säädetään rekisteröinnin edellytyksistä, joita ovat esimerkiksi seuraavat: oikeus harjoittaa elinkeinoa Suomessa, pätevä vastaava hoitaja sekä välitysliikkeen riittävän kattava vastuuvakuutus. Rekisteriin merkitään vastaava hoitaja, joka on velvollinen huolehtimaan siitä, että välitystoiminnassa noudatetaan hyvää välitystapaa ja että toimintaa muutoinkin harjoitetaan lainmukaisesti. Kiinteistönvälitysliikkeen on myös ilmoitettava toimintaansa liittyvistä muutoksista mahdollisimman nopeasti.

Jos välitysliike ei toimi lainmukaisesti, voi liike saada varoituksen, uhkasakon ja se voidaan poistaa välitysliikerekisteristä. Poistaminen tulee kyseeseen yleensä vain tilanteissa, joissa laiminlyönnit ovat vakavia tai toistuvia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa