Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistönvälittäjä ja hyvä välitystapa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistönvälittäjän on noudatettava kaikessa välitystoiminnassa hyvää välitystapaa. Laissa ei ole tarkemmin määritelty, mitä hyvällä välitystavalla tarkoitetaan. Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto on kuitenkin laatinut ja julkaissut Hyvän Välitystavan ohjeen, joka kiteyttää alan pelisäännöt. Kyseistä ohjetta sovelletaan, kun välityspalveluja käyttävät kuluttaja-asemassa olevat tahot. Vastuuntuntoinen välittäjä tuntee hyvän välitystavan, alaa koskevan lainsäädännön ja voimassa olevat käytännöt sekä sitoutuu noudattamaan niitä.

Hyvää välitystapaa koskeva ohje on välittäjän tukena kaikissa toimeksiannon hoitamiseen liittyvissä tilanteissa. Hyvä välitystapa edistää kiinteistönvälitysalan ammattimaisuutta. Kuluttajalle asiointi hyvää välitystapaa noudattavan kiinteistönvälittäjän kanssa tuo luotettavuutta ja turvallisuutta. Hyvä välitystapa suojaa yhtä lailla sekä ostajaa että myyjää. Hyvään välitystapaan kuuluu, että kiinteistönvälittäjä palvelee asiakkaitaan huolellisesti, ammattitaitoisesti ja kuluttajan etua ajatellen. Hyvän välitystavan mukaista ei ole esimerkiksi painostaminen tai asiakkaan hankkiminen arveluttavin keinoin. Hyvään välitystapaan liittyy myös toiminnan luotettavuus ja avoimuus. Lisäksi kiinteistönvälittäjän on aina toimittava asianmukaisesti suhteessa kilpailijoihinsa.

Hyvä välitystapa on joka tapauksessa joustava normi, joka muotoutuu koko ajan ympäristön mukaan. Siihen vaikuttavat muun muassa tuomioistuinten päätökset, kuluttajariitalautakunnan suositukset, viranomaisten ohjeet, alan vakiintunut käytäntö ja uudet menettelytavat. Hyvä välitystapa kuvastaa siten tietyn ajanjakson näkemystä kiinteistönvälitysalalla vallitsevista arvostuksista ja noudatettavista periaatteista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]