Minilex - Lakipuhelin

Kielletyn syrjinnän perusteella suoritettava hyvitys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleinen syrjinnän kielto koskee sekä julkista että yksityistä toimintaa. Sillä, joka on joutunut syrjinnän tai vastatoimien kohteeksi, on oikeus saada hyvitys siltä viranomaiselta, työnantajalta tai koulutuksen järjestäjältä tai tavaroiden tai palvelujen tarjoajalta, joka on syrjinyt häntä tai kohdistanut häneen vastatoimia.

Hyvityksen määrän on oltava oikeudenmukaisessa suhteessa teon vakavuuteen. Teon vakavuuden arvioinnissa otetaan huomioon rikkomuksen laajuus, laatu ja kesto. Huomioon otetaan myös muu mahdollinen korvaus, joka on jonkin toisen lain nojalla tuomittu tai määrätty maksettavaksi henkilöön kohdistuvan loukkauksen vuoksi samasta teosta. Hyvityksen määrällä ei ole ylärajaa, vaan korvaus voi olla kuinka suuri tahansa.

Hyvitystä voidaan kuitenkin kohtuullistaa tai se voidaan jättää kokonaan määräämättä. Tämä edellyttää, että hyvitys olisi kohtuuton huomioiden erityisesti kieltoa rikkoneen pyrkimykset estää tai poistaa menettelyn vaikutukset ja kiellon rikkojan taloudellinen asema.

Vaikka henkilö saa hyvityksen jouduttuaan syrjinnän tai vastatoimien kohteeksi, ei se estä häntä saamasta korvausta vahingonkorvauslain tai muun lain nojalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa