Minilex - Lakipuhelin

Bulvaanin vastuu sopimussuhteessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Bulvaani on välillinen edustaja, joka tekee sopimuksen omissa nimissään toisen henkilön lukuun. Bulvaani toimii tämän toisen henkilön tahdon mukaan, eli päämiehellä on määräämisvalta. Sopimuksia tehtäessä bulvaanin välityksellä on syytä kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että vastuu sopimussuhteessa kohdistuu ensisijaisesti bulvaaniin, eikä päämieheen, jonka hyväksi bulvaani toimii. Bulvaanista käytetään myös nimitystä välikäsi tai sijaistoimija.

Ajatuksena saattaa olla käyttää bulvaania esimerkiksi tilanteessa, jossa henkilöllä ei ole oikeutta harjoittaa liiketoimintaa tai hän pyrkii salaamaan omistuksiaan ja täten hän käyttää hyväkseen bulvaanirakennelmaa. Kun bulvaania käytetään sen vuoksi, ettei päämies voi itse laillisesti toimia, esim. hankkia tiettyä omaisuutta omiin nimiinsä, järjestely voidaan katsoa lain kiertämiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Bulvaanina voi toimia tavallinen henkilö, yritys tai muu yhteisö. Bulvaani saattaa siis olla henkilökohtaisesti velvollinen täyttämään sopimuksenmukaiset velvoitteensa, sillä sopimus on tehty bulvaanin nimellä vaikkakin toisen hyväksi ja toisen ohjauksessa. Bulvaanin kanssa sopimuksen tehneellä on oikeus saattaa sopimus voimaan ja täten sopimusvastuu ajankohtaistuu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa