Minilex - Lakipuhelin

Autoveron määräytyminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Veron määrä ilmoitetaan autoverolain liitteessä.

Liitteinä olevia verotaulukoita on kaksi. Uudesta henkilöautosta ja pakettiautosta suoritettava vero on lähtökohtaisesti verotaulukon 1 mukainen prosenttimäärä auton verotusarvosta. Joidenkin pakettiautojen osalta vero lasketaan eri perustein.

Veroprosentti lasketaan auton yhdistettyä kulutusta vastaavan hiilidioksidipäästön perusteella. Päästöjen on oltava määritelty niiden vaatimusten mukaisesti, jotka ovat olleet voimassa autoa verotettaessa tai ensimmäistä kertaa käyttöön otettaessa.

Siinä tapauksessa että tietoa päästöistä ei ole, veroprosentti määrätään ensimmäisen taulukon mukaan laskennallisen hiilidioksidipäästön perusteella, joka vastaa auton kokonaismassaa ja käyttövoimaa. Silloin kun tehon jaettuna kokonaismassalla on 0,15 tai enemmän, laskennallista päästöä korotetaan kertomalla se luvulla 1,5. Päästöjen määrä pyöristetään täysiin grammoihin.
 
Ajoneuvon veron osuus on verotaulukon 1 pienin veron osuus, jos sen käyttövoima on yksinomaan sähkö.

Uudesta linja-autosta, jonka oma massa on alle 1 875 kilogrammaa suoritetaan veroa 31,7 prosenttia auton verotusarvosta. Uuden moottoripyörän ja muun verollisen L-luokan ajoneuvon vero on moottorin iskutilavuuden tai käyttövoiman mukaan määritelty prosenttimäärä ajoneuvon verotusarvosta.

Apua verotaulukon tulkintaan voi pyytää lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa