Minilex - Lakipuhelin

Aluehallintovirasto ja välitysliikerekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Aluehallinto pitää välitysliikerekisteriä välitysliikkeistä. Välitysliikerekisteri on julkinen, minkä vuoksi jokaisella on halutessaan oikeus saada tietoja rekisteriin merkityistä asioista sekä otteita aluehallintoviraston pitämästä rekisteristä.

Välitystoimintaa harjoittamaan aikovan tulee tehdä rekisteri-ilmoitus aluehallintovirastolle, jonka toimialueella liikkeen hallinnon hoitamisen on tarkoitus pääasiassa tapahtua. Välitysliikerekisteriin merkitään laissa säädetyt tiedot.

Välitysliikerekisteriin on merkittävä ensinnäkin yksityisen elinkeinonharjoittajan täydellinen nimi sekä hänen henkilötunnuksensa. Tapauksessa, jossa yksityisellä elinkeinonharjoittajalla ei ole henkilötunnusta, välitysliikerekisteriin merkitään tieto hänen syntymäajastaan. Lisäksi välitysliikerekisteriin merkitään yksityisen elinkeinonharjoittajan toiminimi, mahdollinen aputoiminimi, kaupparekisterinumero sekä niiden toimipaikkojen osoite, joissa välitystoimintaa harjoitetaan. Toiseksi välitysliikerekisteriin merkitään tiedot suomalaisen oikeushenkilön toiminimestä, mahdollisesta aputoiminimestä, kaupparekisterinumerosta sekä niiden toimipaikkojen käyntiosoite, joissa välitystoimintaa harjoitetaan. Kolmanneksi rekisteriin voidaan merkitä ulkomaisen oikeushenkilön Suomessa rekisteröimän sivuliikkeen toiminimi, kaupparekisterinumero sekä niiden toimipaikkojen käyntiosoite, joissa välitystoiminnan harjoittaminen tapahtuu. Neljäs rekisteriin merkittävä seikka on se, onko kyseinen välitysliike kiinteistönvälitysliike vai vuokrahuoneiston välitysliike. Viidenneksi välitysliikerekisteriin merkitään tiedot vastaavan hoitajan täydellisestä nimestä ja henkilötunnuksesta. Henkilötunnuksen puuttuessa rekisteriin merkitään vastaavan hoitajan syntymäaika. Kuudes rekisteriin merkittävä seikka on tieto vakuutusyhtiöstä, joka on myöntänyt vastuuvakuutuksen sekä vakuutusmäärä. Seitsemänneksi rekisteriin merkitään rekisteritunnus ja päivämäärä, jolloin rekisteröinti on tapahtunut. Kahdeksanneksi rekisteriin on mahdollista merkitä varoitukset, joita välitysliikkeelle on määrätty sekä kehotukset ja kiellot, joiden tehosteeksi on asetettu uhkasakko. Yhdeksänneksi rekisteriin merkitään rekisteristä poistamisen syy ja ajankohta, jolloin rekisteristä poistaminen on tapahtunut.

Aluehallintoviraston pitämä välitysliikerekisteri on siis rekisteriviranomainen, josta jokaisella on oikeus saada tietoja sinne merkityistä seikoista sekä saada otteita rekisteristä sen julkisuuden vuoksi. Aluehallintoviraston pitämästä välitysliikerekisteristä voi halutessaan keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa