Minilex - Lakipuhelin

Mitä tarkoittaa vuorotteluvapaa?


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Vuorotteluvapaan tarkoituksena on edistää lyhytkestoisen työstä poissaolon avulla työntekijän työssä jaksamista ja parantaa samalla työttömänä työnhakijana olevan henkilön työllistymisedellytyksiä määräaikaisen työkokemuksen kautta.

Vuorotteluvapaa on siis työntekijän ja työnantajan välinen sopimus, joka mahdollistaa menettelyn, jossa työntekijä on vapaalla 100-360 kalenteripäivää. Vuorotteluvapaata voidaan pitää jaksoissa, jos jokainen jakso on vähintään 100 päivän pituinen. Jaksottamisesta on kuitenkin sovittava vuorottelusopimuksessa ennen vapaan aloittamista. Vuorotteluvapaata on lisäksi mahdollista pidentää, mikäli vuorotteluvapaa on sovittu alle 360 päivää kestäväksi. Vuorotteluvapaan pidentämisestä on kuitenkin sovittava kaksi kuukautta ennen sovitun vuorotteluvapaan päättymistä. Vuorotteluvapaa on pidettävä kokonaisuudessaan kahden vuoden kuluessa sen alkamisesta eikä sen yhteenlaskettu kesto saa ylittää 360 kalenteripäivää.

Vuorotteluvapaaseen on oikeutettu työntekijä, jolla on vähintään 16 vuoden työhistoria saman tai eri työnantajien palveluksessa. Toisena edellytyksenä on se, että työntekijän työsuhde on voimassa, joka siis pysyy voimassa myös vuorotteluvapaan ajan. Mikäli henkilö on aikaisemmin saanut vuorottelukorvausta, työssäoloaikaa on oltava vähintään viisi vuotta edellisen vuorotteluvapaan päättymisestä. Vuorotteluvapaan pitäminen edellyttää aina myös työnantajan suostumusta, koska vuorotteluvapaan ajaksi työntekijän sijalle työnantajan tulee hankkia vuorotteluvapaasijainen työvoimatoimistosta. Työnantajan tulee huomioida myös palveluksessaan olevat osa-aikaiset työntekijät ja mahdollisuus tarjota näille sijaisuutta.

Vuorotteluvapaata voidaan käyttää esimerkiksi koulutukseen, lasten hoitoon tai lepoon. Vuorotteluvapaalla olevalla on oikeus vuorottelukorvaukseen eräitä poikkeustapauksia lukuun ottamatta. Vuorotteluvapaalta palaavalla työntekijällä on oikeus palata ensisijaisesti aikaisempaan työhönsä tai lähinnä sitä vastaavaan työhön.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

 

Selaa lakitietoa