Minilex - Lakipuhelin

Mitä on säästövapaa?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työnantaja ja työntekijä voivat sopia vapaasta, jonka työntekijä säästää vuosilomastaan pidettäväksi seuraavalla lomakaudella tai sen jälkeen niin kutsuttuna säästövapaana. Työntekijällä on oikeus säästää 24 päivää ylittävä osa lomastaan.Edellytyksenä on, ettei siitä aiheudu työpaikan tuotanto- ja palvelutoiminnalle vakavaa haittaa. Mikäli säästövapaa aiheuttaisi tälläistä vakavaa haittaa, voi työnantaja rajoittaa työntekijän oikeutta säästövapaaseen. Tällaista vakavaa haittaa arvioitaessa voidaan ottaa huomioon esimerkiksi työtehtävien ja työnantajan toiminnan luonne. Työnantaja ja työntekijä voivat myös keskenään sopia 18 päivän ylittävän osan lomasta pidettäväksi säästövapaana.

Säästövapaasta on neuvoteltava työnantajan kanssa ja viimeistään silloin, kun työnantaja kuulee työntekijää vuosiloman ajankohdasta. Toisin kuin vuosiloman kohdalla, voi työntekijä pitää säästövapaan haluamanaan ajankohtana, jos sen sopimisesta ei päästä yhteisymmärrykseen. Tällöin loman pitämisestä on ilmoitettava vähintään neljä kuukautta ennen sen pitämistä. Vuosiloman tapaan säästövapaa on palkallista vapaata. Säästövapaan palkka lasketaan niin kuin normaalinkin loman palkka laskettaisiin tuona aikana. Työnantajan on lisäksi pidettävä kirjaa työntekijän säästövapaista. Työntekijällä tai tämän edustajalla on oikeus pyynnöstä saada kirjallinen selvitys työntekijän säästövapaita koskevista merkinnöistä. Lisäksi työsuhteen päättyessä on työntekijällä oikeus saada pitämättömistä säästövapaista vuosilomakorvaus.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]