Minilex - Lakipuhelin

Ilmoitus konkurssin alkamisesta


>> Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 >>

Velallisen asettamisella konkurssiin on vaikutuksia hyvin laajalle joukolle ja siksi konkurssin alkamisesta on tarpeen tehdä ilmoituksia eri tahoille, jotta nämä saavat tiedon konkurssin alkamisesta. Pesänhoitajan tehtäväksi on määrätty ilmoittaa konkurssin alkamisesta ilman viivyttelyä velallisen asuin- ja kotipaikan ulosottoviranomaiselle.

Lisäksi jos velallinen omistaa kiinteistön jossakin muualla, niin pesänhoitajan on ilmoitettava konkurssista myös tuon kiinteistön sijaintipaikan ulosottoviranomaiselle. Kun konkurssi alkaa konkurssipesään kuuluvaan omaisuuteen ei saada kohdistaa enää ulosottotoimia konkurssisaatavan perimiseksi. Tämän takia pesänhoitajan on ilmoitettava ulosottoviranomaiselle konkurssin alkamisesta.

Jos velallisen konkurssipesään kuuluu alusrekisteriin merkitty alus, niin silloin pesänhoitajan on tehtävä ilmoitus konkurssin alkamisesta tuolle alusrekisterille. Samoin konkurssin alkamisesta on tehtävä ilmoitus arvo-osuusrekisteriin, jos konkurssipesään kuuluu kyseiseen rekisteriin rekisteröityjä asiakirjoja, kuten osakkeita. Konkurssissa velallinen menettää määräämisvallan omaisuuteensa, joten näille rekistereille tehtävien ilmoitusten tarkoitus on tiedottaa niitä siitä, että velallinen ei voi enää määrätä rekisterissä olevassa omaisuudestaan. Konkurssin alkamisesta on tehtävä ilmoitus myös palkkaturvaviranomaiselle, sillä konkurssista seuraa usein maksamattomia palkkoja.

Emme vastaa vahingoista, joihin näiden tietojen perusteella on ryhdytty tai oltu ryhtymättä.

 

Selaa lakitietoa