Haluaisin perustaa verkkokaupan.
Voinko kopioida ja tarvittavin osin muokata jo olemassa olevasta, ei omistamastani, verkkokaupasta Terms an Conditions -tekstit omaan käyttööni?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lähtökohtaisesti tekijänoikeus suojaa kaikenlaisia tekstejä. Tekijänoikeussuojan edellytyksenä on, että teos on itsenäinen ja omaperäinen. Tämä tarkoittaa sitä, että kukaan muu ei päätyisi samanlaiseen lopputulokseen, jos ryhtyisi vastaavanlaiseen työhön. Omaperäisyyttä koskeva vaatimus koskee teoksen ilmenemismuotoa, ei sen sijaan esimerkiksi teoksen ideaa, aihetta tai esimerkiksi sen tietosisältöä.
Sopimusteksti ei välttämättä ole niin omaperäinen ja itsenäinen, että sitä suojattaisiin tekijänoikeudella. Tekstin käyttö voisi olla sallittua esimerkiksi sillä tavalla, että sopimuksen tekstiä muokataan, jolloin se ei olisi enää alkuperäisessä muodossaan.
Ongelmallisempi on ehkä toisen sopimuksen käyttäminen omaan tarkoitukseen. Tällainen käyttöehtosopimus olisi aina hyvä räätälöidä omaan tarkoitukseen sopivaksi ja jonkun toisen käyttöehdot eivät välttämättä vastaa sitä, mitä sinun yrityksesi tarvitsee.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »