Olen saanut Hedman partnersilta korvausvaatimuskirjeen ja pyysin heiltä että he lähettävät minulle kaikki minuun liittyvät asiakirjat ja sain jonkin verran papereita. Tosin heidän kirjeessä tämä lause herätti hämmenystä " Tutkinnallisista syistä emme tässä vaiheessa voi luovuttaa muita tietoja". Tarkoittaako tämä että minulle ei ole lähetetty kaikkea minuun liittyvää tietoa vaikka niin pyysin ja olen siinä käsityksessä jos joku syyttää jotakuta rikoksesta/rikkomuksesta, eikö syytetty ole oikeutettu kaikkeen häntä syyttävää materiaaliin?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Vaikuttaisi tosiaan siltä, että kaikkia tietoja ei pyytäessäsi ole lähetetty. Olet oikeassa siinä, että rikosprosessissa osapuolten tulee saada kaikki oikeudenkäynnissä käytettävä materiaali itselleen tutkittavaksi. Osapuolilla tulee olla oikeus lausua kaikista niistä todisteita, joita oikeudenkäynnissä aiotaan käyttää henkilöä vastaan (kontradiktorinen periaate) sekä mahdollisuus valmistella vasta-argumentti.

Kuitenkin, tässä tapauksessa kyse ei ole rikosprosessista. Hedman Partners on asianajotoimisto, joka hoitaa tekijänoikeusloukkauksen kohteeksi joutuneiden asioita. Asianajotoimisto lähettää asiakkaidensa puolesta tekijänoikeuksia loukanneille henkilöille hyvitysmaksuvaatimuksia. Minkäänlaista sakkoa toimisto ei omatoimisesti voi lähettää, sillä kyseessä on riita-asia, ja tuomioistuimessa tulee ratkaista se, onko tekijänoikeutta rikottu ja mitkä ovat sen seuraukset. Hedman Partnersin lähettämä kirje onkin pikemminkin sovittelukirje, jonka maksaessaan tekijänoikeuksien loukkaajaa ei uhata oikeudenkäynnillä. Hyvitysmaksun maksamatta jättäminen saattaa johtaa siihen, että sinut haastetaan oikeuteen tekijänoikeusloukkauksesta. Tällöin kyseessä ei ole rikos, vaan riita-asia. Kuitenkin, myös riita-asiassa noudatetaan kontradiktorista periaatetta, ja sinun tulee saada nähdä ja lausua kaikesta siitä aineistosta, jota sinua vastaan aiotaan käyttää.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »