Tuotemerkkisuojatulla koulutuskokonaisuudella on 2 tekijää, kaupalliset oikeudet ovat heidän työnantajallaan. Toinen tekijöistä saa ta:n tekemään sopimuksen, että voi perustaa oman firman ja tehdä vastaavan tuotteen. Pitääkö myös toisen tekijän kanssa neuvotella tai edes informoida ks sopimuksesta ?
Tekijä on laittanut tuotteelleen uuden nimen mutta rakenne ja sisältö on sama ja hakenut sille tuotemerkkisuojaa. Jos hän ei saa tuotemerkilleen suojaa, niin mitä sitten ?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Työnantajalla on valta määrätä siitä, kuinka työntekijä voi käyttää ja hyödyntää työnantajalle kuuluvia, immateriaalioikeuksin suojattuja tuotteita/keksintöjä. Yksi tällainen immateriaalioikeudellinen suojaamistapa on tuote- tai tavaramerkkien käyttäminen tuotteiden merkinnässä, mikä estää ulkopuolisia tuottamasta samankaltaisia tuotteita ilman alkuperäisen tuottajan lupaa. Työnantaja voi myöntää työntekijälleen luvan poiketa tällaisesta tuotemerkkisuojasta.

Työnantajalla ei ole lakisääteistä velvollisuutta neuvotella saati informoida kaikkia työntekijöitä tällaisesta oikeudesta valmistaa samanlaista tuotetta kuin työnantaja. Eri asia on, että tällainen informointi olisi hyvän tavan mukainen toimenpide ja vastaisi myös työntekijöiden tasavertaisen kohtelun vaatimusta. Jos kyseessä on ilmeinen syrjintätapaus eri työntekijöiden suhteen, voi se olla lainvastaista syrjintää.

Työntekijän jääminen vaille tuotemerkkisuojaa on ongelmallinen kysymys, kun samassa tilanteessa työnantajalla olisi samanlaiseen tuotteeseen oma voimassa oleva suojansa. Tähän kysymykseen lakimiehemme vastaavat mielellään tarkemmin lakipuhelimessamme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »