Minilex - Lakipuhelin

Kasvinjalostajanoikeuden ylläpitäminen on maksullinen


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Kasvilajikkeen rekisteröintiä hakevan on syytä huolehtia hakemusmaksun pikaisesta maksamisesta, sillä hakemuspäiväksi merkitään se päivä, jona hakemusasiakirjat on toimitettu Eviralle ja hakemusmaksu on maksettu. Hakemuspäivän saaminen edellyttää hakemukselta tiettyjä vähimmäistietoja, joita ovat hakijan nimi ja yhteystiedot, kasvisuku ja -laji, lajikenimi ja jalostajan tunnus.

Kasvinjalostajanoikeuden voimassaoloaika kaikkien lajien osalta on 30 vuotta. Kasvinjalostajanoikeuden ylläpitäminen rekisterissä on tämän oikeuden voimassaolon edellytys ja kyseinen rekisteröinti voidaan pitää voimassa maksamalla vuosimaksu kalenterivuosittain viimeistään tammikuun loppuun mennessä.

Kasvinjalostajanoikeushakemuksen käsittely, myönnetyn oikeuden merkitseminen kasvinjalostajanoikeusrekisteriin ja voimassa olevan oikeuden ylläpitäminen ovat siis maksullisia. Kasvinjalostajanoikeuden ylläpitäminen rekisterissä taas on oikeuden voimassaolon edellytys. Rekisterin ylläpidosta aiheutuvien suoritteiden tuottaminen liittyy sekä oikeudenhaltijan taloudelliseen toimintaan että muiden toimijoiden tietotarpeeseen, ja siksi rekisterin ylläpidosta aiheutuvat kustannukset katetaan vuosimaksulla. Viranomaisten tuottamista suoritteista peritään edelleen maksu, joka kattaa suoritteen tuottamisesta aiheutuneet kustannukset. Tällaisina maksuina peritään esimerkiksi hakemusmaksu, uudelleenkäsittelymaksu ja vuosimaksu.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa