Minilex - Lakipuhelin

Kasvilajikkeen aineiston määritelmä


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Kasviaineiston eli lajikkeen aineiston määritelmä kattaa kolme erityyppistä aineistoa. Kasvilajikkeen aineistolla tarkoitetaan ensinnäkin lajikkeen lisäysaineistoa, kuten esimerkiksi kasvin pistokkaita. Toiseksi kasviaineisto voi tarkoittaa lajikkeen viljelyksestä korjattua satoa tai kokonaisia kasveja ja kasvinosia. Näin ollen kasvilajikkeen aineistoa ovat esimerkiksi viljat, kokonaiset viljakasvit ja viljakasvin tähkät.

Kolmanneksi kasviaineistoksi katsotaan myös kaikki korjatusta sadosta välittömästi valmistetut tuotteet. Sen sijaan kasvilajikkeen aineistolla ei tarkoiteta tuotetta, joka kyllä alun perin sisältää kasvin satoa, mutta joka on syntynyt runsaan jalostuksen kautta. Tällaisia jalostuksen kautta syntyneitä tuotteita ovat esimerkiksi pellavakankaat tai puuvillavaatteet. Pellava ja puuvilla ovat toki kasveja, mutta vaatteita ei voida pitää sadosta välittömästi valmistettuna tuotteena.

Käytännössä lajikkeen aineistolla tarkoitetaan kaikkea kasvista saatua materiaalia, jota voidaan edelleen käyttää lajikkeen lisäämistarkoituksessa.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa