Minilex - Lakipuhelin

HTM-tilintarkastusyhteisö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tilintarkastustoimintaa harjoittavan yhteisön hyväksyminen HTM-tilintarkastusyhteisöksi kuuluu Kauppakamarin tilintarkastusvaliokunnan toimivaltaan. HTM-tilintarkastusyhteisöksi voidaan hyväksyä tilintarkastustoimintaa harjoittava osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö tai avoin yhtiö, joka täyttää laissa tarkemmin määritellyt kriteerit. Kotimaisten yhteisöjen lisäksi HTM-yhteisöksi voidaan hyväksyä myös niitä vastaava ulkomainen yhteisö.

HTM-tilintarkastusyhteisöksi voidaan hyväksyä yhteisö, jolla on edellytykset toimia riippumattomana tilintarkastusyhteisönä tilintarkastuslain mukaisesti. Tilintarkastuslaissa säädetään lisäksi, että yhteisön omistuksen kannalta määräävän enemmistön tulee olla yhtiössä työskentelevillä KHT- tai HTM-tilintarkastajilla, KHT- tai HTM-yhteisöillä, ETA-valtiossa hyväksytyillä tilintarkastajilla tai ETA-valtiossa hyväksytyillä tilintarkastusyhteisöillä. KHT-yhteisöksi hyväksyttävän osakeyhtiön osalta edellytetään lisäksi, että vähintään kaksi kolmasosaa hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä sekä puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat yhtiössä työskenteleviä KHT- tai HTM-tilintarkastajia tai ETA-valtiossa hyväksyttyjä tilintarkastajia.

Hakemuksen HTM-yhteisöksi hyväksymisestä käsittelee se kauppakamarin tilintarkastusvaliokunta, jonka toiminta-alueella hakijan kotipaikka sijaitsee. Mikäli hakijan kotipaikka ei ole Suomessa, käsittelee hakemuksen Helsingin seudun kauppakamarin tilintarkastusvaliokunta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa