Minilex - Lakipuhelin

KHT- ja HTM- tilintarkastaja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tilintarkastuslaki, jossa on säädetty muun muassa tilintarkastajien tutkinnoista, on uudistunut vuonna 2016. Nykyisessä järjestelmässä tilintarkastajatutkinnon suorittanut ja muut tilintarkastuslain edellytykset täyttänyt tilintarkastaja hyväksytään HT-tilintarkastajaksi ja hän voi myöhemmin suorittaa KHT- ja JHT-erikoispätevyydet. KHT- tai JHT-tilintarkastajaksi tullakseen on HT-tilintarkastajan suoritettava Patentti- ja rekisterihallituksen järjestämän KHT- tai JHT-erikoistutkinnon.

HT-tilintarkastajaksi hyväksyttävän henkilön tulee olla täysivaltainen ja täysi-ikäinen luonnollinen henkilö, jota ei ole määrätty konkurssiin tai liiketoimintakieltoon. Lisäksi vaaditaan korkeakoulututkinto, riittävät opinnot sekä riittävästi työkokemusta. Pidemmän työkokemuksen nojalla voidaan joistakin edellä mainituista vaatimuksista poiketa. Tilintarkastaja ei saa myöskään olla toiminnallaan osoittanut olevansa sopimaton tehtäväänsä

Tilintarkastajaksi hyväksytyllä on velvollisuus pitää jatkuvasti yllä ja kehittää ammattitaitoaan ja hänen on suoritettava tilintarkastuslaissa tarkoitetut tehtävät riippumattomasti, ammattitaitoisesti, rehellisesti, objektiivisesti ja ammatillinen kriittisyys säilyttäen sekä huolellisesti yleinen etu huomioon ottaen. Tilintarkastajan on noudatettava hyvää tilintarkastustapaa tilintarkastuslaissa tarkoitettuja tehtäviä suorittaessaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa