Minilex - Lakipuhelin

Keskuskauppakamarin tilintarkastuslautakunta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Keskuskauppakamarin tilintarkastuslautakunta mm. järjestää tilintarkastajille KHT- ja HTM-tutkintoja, pitää KHT- ja HTM-tilintarkastajista ja –yhteisöistä tilintarkastajarekisteriä, huolehtii tilintarkastajien toiminnan valvontaan liittyvästä ohjauksesta ja kehittämisestä sekä siitä, että nämä pitävät yllä ammattitaitoaan. Tämä tapahtuu esimerkiksi määräämällä tilintarkastajia säännöllisin väliajoin laaduntarkastukseen. Lautakunnalla on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä 12 muuta jäsentä joiden tulee olla tilintarkastukseen hyvin perehtyneitä henkilöitä.

Jäsenet valitaan siten, että Kauppa- ja teollisuusministeriö määrää puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä kolme muuta jäsentä kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Keskuskauppakamarin valtuuskunta valitsee loput 9 jäsentä kolmeksi vuodeksi kerrallaan siten, että kolmella jäsenellä on kokemusta tilintarkastusalan tutkimus- ja opetustoiminnasta sekä sen oikeudellista asiantuntemusta, kolmella elinkeinoelämän asiantuntemusta, kaksi edustaa KHT-tilintarkastajia ja yksi HTM-tilintarkastaja. Puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja muutenkin enemmistö jäsenistä eivät saa olla tilintarkastajia.

Keskuskauppakamarin tilintarkastuslautakunnan päätöksistä valitetaan valtion tilintarkastuslautakuntaan. Henkilö, jonka hakemus KHT-tutkintoon ottamisesta on hylätty tai joka on hylätty kyseisessä tutkinnossa tai kelpoisuuskokeessa, ei voi kuitenkaan valittaa tuosta päätöksestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa