Minilex - Lakipuhelin

Velkajärjestelyn lisäedellytykset velallisen harjoittaessa elinkeinotoimintaa


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Silloin kun maksukyvytön velallinen harjoittaa elinkeinotoimintaa, on laissa asetettu velkajärjestelylle eräitä lisäedellytyksiä. Elinkeinotoimintaa harjoittavaan velalliseen liittyvillä erityisillä lain säännöksillä halutaan varmistaa, että kyse on nimenomaan yksityishenkilön varallisuuspiiriin kohdistuvasta taloudellisen tilanteen korjaamisesta.

Kun kyseessä on velallinen, joka harjoittaa elinkeinotoimintaa yksityisenä elinkeinon- tai ammatinharjoittajana, voidaan velkajärjestely myöntää edellyttäen, että velallisella ei ole harjoittamastaan elinkeinotoiminnasta aiheutuneita velkoja tai niitä on vähän ja hänen ainoastaan tai pääasiallisesti tässä elinkeinotoiminnassa käytettävä varallisuutensa on vähäistä. Toisaalta tämän tyyppisen elinkeinonharjoittajan kohdalla velkajärjestely voidaan myöntää myös silloin, kun elinkeinotoimintaan liittyviä velkoja on enemmän kuin vähän, mutta niitä ei ole erääntyneinä maksamatta ja kun velallinen kykenee maksamaan elinkeinotoimintaan liittyvät velat tästä toiminnasta saamillaan tuloilla niiden erääntyessä.

Jos velallinen harjoittaa elinkeinotoimintaa avoimen yhtiön yhtiömiehenä tai kommandiittiyhtiön vastuunalaisena yhtiömiehenä, voidaan velkajärjestely myöntää hänelle vain jos, kyseinen yhtiö on maksukykyinen eikä sitä uhkaa maksukyvyttömyys tai jos yhtiö on yrityssaneerauksen kohteena.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa