Minilex - Lakipuhelin

Väliaikainen kielto yksityishenkilön velkajärjestelyssä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääsääntöisesti velkajärjestelyn "rauhoittamisaikaan" johtavat laissa säädetyt kiellot, kuten velallista koskeva maksukielto ja velkojia koskeva perintäkielto, ovat suoraa seurausta velkajärjestelyn aloittamisesta. Ne ovat siis aloittamispäätöksellä voimaan astuvia lainsäädännöllisiä kieltoja.

Tuomioistuin voi kuitenkin jo velkajärjestelyä koskevan hakemuksen tultua vireille määrätä velkajärjestelyn tavoitteiden ennakoivaa turvaamista tarkoittavan maksu- ja vakuudenasettamiskiellon, perintäkiellon , ulosmittauskiellon tai muun täytäntöönpanon kiellon. Edellä mainitut kiellot tuomioistuin voi tapauskohtaisesti määrätä olemaan tarpeen vaatiessa väliaikaisesti voimassa jo ennen velkajärjestelyn alkamista. Väliaikaiset kiellot päättyvät tavanomaisesti tuomioistuimen päätökseen velkajärjestelyn aloittamisesta.

Väliaikaista kieltoa tarkoittava määräys voidaan antaa velkojia kuulematta, jos se on asian kiireisyyden johdosta perustelua. Muutoksenhakua väliaikaista kieltoa tarkoittavaan tuomioistuimen päätökseen on rajoitettu laissa tarkemmin säädetyllä tavalla. Tuomioistuimen on lain mukaan viipymättä ilmoitettava ulosottoa koskevan väliaikaisen kiellon määräämisestä velallisen kotipaikan ja velallisen kiinteistön sijaintipaikan ulosottoviranomaiselle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]