Minilex - Lakipuhelin

Rahastoyhtiön toimilupa


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Rahastoyhtiö tarvitsee harjoittamaansa sijoitusrahastotoimintaan Finanssivalvonnan myöntämän toimiluvan. Rahastoyhtiö saa harjoittaa myös muuta sijoitusrahastotoimintaan olennaisesti liittyvää toimintaa, mikäli tuo toiminta ei vahingoita rahasto-osuudenomistajien – eli sijoitusrahastoon varojaan sijoittaneiden – etua. Toimiluvan seurauksena rahastoyhtiö saa tarjota asiakkailleen lisäksi omaisuudenhoitoa, sijoitusneuvontaa sekä rahasto-osuuksien säilytys- ja hoitopalveluja, mutta pelkästään näiden palveluiden tarjoamiseen ei rahastoyhtiölle voida myöntää toimilupaa.

Toimilupaa haetaan kirjallisella toimilupahakemuksella Finanssivalvonnalta. Toimilupahakemuksen sisällöstä säädetään tarkasti ja seikkaperäisesti rahastoyhtiöitä koskevassa lainsäädännössä. Tämän tarkoituksena on varmistaa se, että rahastoyhtiötä tullaan johtamaan ammattitaitoisesti ja terveiden ja varovaisten liiketapaperiaatteiden mukaisesti.

Finanssivalvonnan on ratkaistava toimilupahakemus 6-12 kuukauden sisällä sen vastaanottamisesta riippuen siitä, onko toimilupahakemuksen ohessa toimitettu kaikki tarvittavat asiakirjat ja selvitykset. Mikäli toimilupa myönnetään ja rahastoyhtiölle annetaan lupa sijoitusrahastotoiminnan ohella tarjota myös muita palveluita, tulee myös näiden palveluiden käydä ilmi toimiluvasta.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »