Minilex - Lakipuhelin

Kilpailukieltosopimus ja kohtuullinen korvaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kilpailukieltosopimus puuttuu työntekijän oikeuteen hankkia vapaasti toimeentulonsa. Tästä syystä laissa on asetettu rajoitteita kilpailukiellosta sopimiseen. Kilpailukieltosopimus saa olla lain mukaan voimassa lähtökohtaisesti vain kuusi kuukautta, joka lasketaan työsuhteen päättymisestä. Kuuden kuukauden pituisen kilpailukieltosopimuksen solmimisesta työnantajan ei tarvitse maksaa korvausta työntekijälle. Kilpailukieltosopimuksen voi kuitenkin sopia enintään vuoden pituiseksi, jos työnantaja maksaa työntekijälle kohtuullisen korvauksen kilpailunrajoitusajalta. Korvaus maksetaan kuuden kuukauden jälkeen ylittävältä ajalta.

Korvauksen tulee olla kohtuullinen suhteessa siihen rajoitukseen, jonka kilpailukieltosopimus aiheuttaa työntekijälle. Korvauksen suuruus määritellään aina tapauskohtaisesti. Työntekijällä on oikeus purkaa kilpailukieltosopimus, mikäli työnantaja ei maksa kohtuullista korvausta sopimuksesta johtuen. Tällöin täytyy kuitenkin arvioida työnantajan sopimusrikkomuksen olennaisuutta. Kilpailukiellon kestoa määrittävät säännöt eivät kuitenkaan koske työntekijää, jonka tehtäviensä ja asemansa perusteella katsotaan tekevän yrityksen, yhteisön tai säätiön tai sen itsenäisen osan johtamistyötä tai olevan tällaiseen johtamistehtävään välittömästi rinnastettavassa itsenäisessä asemassa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]