Minilex - Lakipuhelin

Elatusvelvollisuus jatkuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Elatusvelvollisuus on kytketty aina johonkin suhteeseen. Lapsen elatusvelvollisuus on kytketty vanhemmuuteen ja aviopuolisoiden elatusvelvollisuus on kytketty avioliittoon. Elatusvelvollisuus loppuu, kun elatusvelvollisuuteen liittyvä suhde päättyy tai muu laissa säädetty tila syntyy. Tällainen voi olla esimerkiksi se, kun lapsi täyttää 18 vuotta.

Elatusvelvollisuus voi kuitenkin jatkua poikkeuksellisesti tietyissä tilanteissa. Lapsen vanhemman elatusvelvollisuus päättyy yleisesti siihen, kun lapsi täyttää 18 vuotta. Lapsi voi poikkeuksellisesti saada koulutusavustusta, jos se on tarpeen koulutuksen loppuun saattamiseksi. Elatusvelvollisuuden jatkuminen on poikkeus pääsääntöön, jonka mukaan elatusvelvollisuus liittyy ihmisten väliseen suhteeseen ja kun tuo suhde loppuu, loppuu elatussuhde sen mukana.

Toinen tilanne, jossa elatusvelvollisuus jatkuu, on kun lapsi otetaan huostaan. Tuolloin vanhempien elatusvelvollisuus ei katkea huostaanoton ajaksi. Tällöin vahempi-lapsi -suhde ei pääty. Jos lapsi adoptoidaan, päättyy tällainen suhde ja samalla lakkaa elatusvelvollisuus lapsesta.

Mitä muuta haluaisit tietää? Onko sinulla muuta kysyttävää koskien elatusvelvollisuutta? Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]