Minilex - Lakipuhelin

Yrityskauppojen valvonta Suomessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa yrityskauppailmoitukset tehdään Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, jos yrityskaupan tutkiminen ei kuulu EU:n sulautuma-asetuksen soveltamisalaan. Suomen kilpailulainsäädännössä on tietyt liikevaihtorajat, joiden täyttyessä yrityksen on ilmoitettava yrityskauppansa Kilpailu- ja kuluttajaviraston tarkasteltavaksi. Liikevaihtorajojen tarkoituksena on sulkea valvonnan ulkopuolelle pienimmät yrityskaupat sekä sellaiset kaupat, joiden Suomessa kertyvä liikevaihto on niin vähäinen, ettei sillä ole kilpailutilanteen kannalta merkitystä.

Yrityskauppa on ilmoitettava Kilpailu- ja kuluttajavirastoon, jos kaupan osapuolten maailmanlaajuinen liikevaihto ylittää 350 miljoonaa euroa. Lisäksi edellytetään, että vähintään kahden yrityskaupan osapuolen Suomessa kertynyt liikevaihto on yli 20 miljoonaa euroa kummallakin osapuolella, jotta yrityskauppoja koskevaa sääntelyä voidaan soveltaa. Kaikista suurimmat yrityskaupat menevät kuitenkin EU:n sulautuma-asetuksen mukaisesti Euroopan komission valvonnan alle, ottaen huomioon sen edellytykset ja liikevaihtorajat.

Yrityskauppavalvonnalla pyritään turvaamaan markkinoiden kilpailullinen rakenne, kun taas muussa kilpailunvalvonnassa seurataan yritysten toimintaa markkinoilla. Ennakollisella valvonnalla pyritään havaitsemaan ja ennalta estämään kilpailua merkittävästi estävien järjestelyjen toteutuminen. Tietyt liikevaihtorajat ylittävät yrityskaupat on ilmoitettava Kilpailu- ja kuluttajavirastolle, eikä kauppaa saa panna täytäntöön ennen kuin se on hyväksytty.

Jos havaitaan, että yrityskauppa johtaisi kilpailun vääristymiseen tai estymiseen, voidaan kaupan toteutumisen edellytykseksi asettaa ehtoja, joilla pyritään poistamaan kaupasta aiheutuvia kielteisiä kilpailuvaikutuksia. Jos ehtojen avulla ei saataisi riittävästi poistettua yrityskaupan aiheuttamaa vääristymää, voidaan kauppa kieltää markkinaoikeuden päätöksellä kokonaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]