Minilex - Lakipuhelin

Ylivoimainen este (force majeure)

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ylivoimaisena esteenä voidaan pitää sellaista sopimuksen teon jälkeistä tapahtumaa, jota ei ole ollut mahdollista ennakoida. Latinankielinen ilmaisu olosuhteelle on force majeure. Ylivoimaisena esteenä mainitaan lainsäädännössä yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytyminen tai muu vastaava seikka. Pankki- tai postilakkoa voitaneen pitää tällaisena esteenä, jos se tosiasiallisesti estää vaadittavan suorituksen. Myös luonnonmullistukset, kuten maanjäristys ja hirmumyrsky, ovat ylivoimaisia esteitä.

Ylivoimainen este voi vaikuttaa muun muassa velan vanhentumisen pysähtymiseen, koron kertymiseen ja luontoissuoritusvelvollisuuteen. Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, sopimusosapuoli voi välttää kyseisestä esteestä aiheutuvan vahingonkorvausvastuun. Ehdottomana edellytyksenä kuitenkin on, että ylivoimaisen esteen on oltava siihen vetoavan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Esimerkiksi yritys ei voi pätevästi vedota työntekijöidensä lakkoon vastuusta vapauttavana perusteena.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Ylivoimaisesta esteestä ei ole kattavaa sääntelyä lainsäädännössä, vaan se on saanut tarkemman sisältönsä oikeuskäytännössä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa