Minilex - Lakipuhelin

Oikaisun tai uuden suorituksen vaatiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vastapuolen suorituksessa olevan virheen korjaamiseksi sopimusosapuoli voi yleensä vaatia suorituksen oikaisemista. Oikaiseminen edellyttää, että virhe voidaan korjata ilman, että siitä aiheutuu korjaamisen suorittavalle osapuolelle kohtuuttomia kustannuksia tai kohtuutonta haittaa. Virheen korjaaminen ei siis voi tulla kyseeseen, jos oikaiseminen on suorituksen tai virheen laadun vuoksi mahdotonta.

Jos myyjä voi korjata virheensä ilman kohtuuttomia kustannuksia tai kohtuutonta haittaa, on ostajan yleensä tarjottava myyjälle mahdollisuutta korjata virheensä. Korjaukseen velvollinen osapuoli voi halutessaan vaihtoehtoisesti myös uusia koko suorituksen. Virheen korjaamista tai uutta suoritusta on vaadittava kohtuullisen ajan kuluessa. Jos vastapuoli ei suostu suorituksen oikaisemiseen tai uuden toimituksen tekemiseen, sopimusosapuolella on oikeus saada korvaus virheen korjaamisen edellyttämistä kohtuullisista kustannuksista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Sopimusosapuolet voivat tehdä myös erilaisia takuuehtoja sopimukseensa. Takuuehto velvoittaa yleensä myyjää korjaamaan takuuaikana ilmenevät virheet. Myös myyjän kannalta saattaa olla edullisempaa korjata virhe, sillä korjaaminen voi useissa tapauksissa tulla koko toimituksen uusimista halvemmaksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa