Minilex - Lakipuhelin

Uusjako korjaa pirstoutuneita kiinteistörakenteita

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Uusjako on laaja kiinteistöjärjestelytoimitus, jonka tarkoituksena on parantaa kiinteistöjaotusta ja kiinteistöjen tarkoituksenmukaista käyttöä. Sitä käytetään korjaamaan pirstoutuneita ja epätarkoituksenmukaisia kiinteistörakenteita.

Jaossa osakkaiden omistamille kiinteistöille mitataan arvo niillä sijaitsevien tilusten, puuston ja rakennusten perusteella. Tällöin osakas saa jaossa kiinteistönsä arvon mukaisen osuuden jaosta. Uusjako voidaan myös toimittaa siten, että jokainen osakas saa entisen omistamansa määrän tiluksia. Tällöin tilusten omistussuhteet eivät muutu.

Uusjako voidaan toimittaa, kun kaikki toimituksen osakkaat ovat siitä yksimielisesti sopineet. Jos yksimielistä sopimusta ei synny, tulee tiettyjen edellytysten täyttyä. Tällöin edellytyksenä on, että toimituksesta saatavan hyödyn tulee olla siitä aiheutuvaa haittaa ja kustannuksia suurempi. Jaon tulee lisäksi parantaa kiinteistöjaotusta, alueen tie- ja kuivatusoloja tai maatilan tarkoituksenmukaista käyttämistä.

Kiinteistön käyttömahdollisuudet eivät saa huonontua uusjaon seurauksena. Maanomistajien tulee huolehtia niidenkin tilusten säännönmukaisesta hoidosta, jotka saattavat jaon seurauksena vaihtaa omistajaa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa