- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Yleiskaava on yleispiirteisen maankäytön ohjauskeino. Siinä esitetään alueiden kehittämistarpeet sekä ohjeet niiden yksityiskohtaiseen kaavoitukseen. Yleiskaavalla voi olla merkittäviäkin oikeusvaikutuksia kuntien päätöksenteossa, mutta se voi olla myös oikeusvaikutukseton. Tällöin sen sisältö on lähinnä ohjaava, eikä kunnallista päätöksentekoa voida perustaa sen sisältöön.
Sitovalla yleiskaavalla on monia oikeusvaikutuksia. Se esimerkiksi on ohjeena laadittaessa ja muutettaessa asemakaavaa. Se voi toimia lisäksi rakentamisen ohjausvälineenä. Yleiskaavassa voidaan määrätä, että rakennusoikeus voi perustua suoraan yleiskaavaan. Tällöin rakennuslupaharkinta tehdään kunnissa yleiskaavan määräyksien pohjalta.
Yleiskaava voi kattaa koko kunnan alueen tai vain tietyt alueet siitä. Se voi lisäksi ohjata tietynlaista maankäyttöä. Kunnat laativat yleensä omat yleiskaavansa, jolloin yleiskaavan hyväksyy kunnanvaltuusto. Kunnat voivat kuitenkin laatia myös yhteisen yleiskaavan. Kuntien laatiessa yhteisen yleiskaavan sen hyväksyy kuntien määrittelemä yhteinen toimielin.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.