Minilex - Lakipuhelin

Työeläkevakuutusmaksupetos on työnantajan rikos

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työeläkevakuutusmaksupetoksessa rikoksen tekijän pyrkimyksenä on saada tietyillä teoilla aikaan kyseisen vakuutusmaksun aiheeton palautus, määräämättä jättäminen tai sen määrääminen alempana kuin kuuluisi.

Työnantaja tai tämän edustaja, joka laiminlyömällä työeläkkeisiin liittyvän vakuuttamis- tai muun ilmoitusvelvollisuutensa, antamalla työeläkeasioita hoitavalle tarvittavan, vakuutusmaksuun tai eläkkeistä aiheutuvien kulujen jakamiseen vaikuttavan tiedon virheellisenä tai kieltäytymällä antamasta sanottuja tietoja syyllistyy työeläkevakuutusmaksupetokseen. Samoin työnantaja edustajineen syyllistyy kyseiseen rikokseen jättämällä työntekijältä perimänsä työntekijän työeläkevakuutusmaksun tilittämättä eläkevakuutusta hoitavalle eläkelaitokselle. Tuomitsemisen edellytyksenä on, että näillä toimilla aiheutetaan tai yritetään aiheuttaa työeläkevakuutusmaksun määräämättä jättämisen, sen määräämisen liian alhaisena tai sen aiheettoman palauttamisen.

Rangaistuksena työeläkevakuutusmaksupetoksesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. Kun teko on kokonaisuutena arvostellen vähäinen, siitä voidaan kuitenkin jättää ilmoitus tekemättä, syyte ajamatta tai rangaistus tuomitsematta, jos vakuutusmaksun korotus harkitaan riittäväksi seuraamukseksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa