Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan velkojen maksaminen ja omaisuuden jako jäsenille

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Julkisen haasteen määräpäivän ja kaikkien tiedossa olevien velkojen maksamisen jälkeen on osuuskunnan selvitysmiesten jaettava osuuskunnan omaisuus jäsenille. Mikäli velka on riitainen tai erääntymätön taikka sitä ei muusta syystä voida maksaa, on velan maksamiseen tarvittavat varat pantava erilleen ja jäännös jaettava. Osuuskunnan jäsenelle voidaan ennen osuuskunnan velkojen maksua antaa ennakkoa hänen jako-osuudestaan turvaavaa vakuutta vastaan.

Osuuskunnan jäsenen jako-osuus on jäsenen osuudelle tuleva osuus jaettavasta omaisuudesta, kuitenkin enintään osuusmaksusta osuuskunnalle suoritettu määrä, sekä jäsenten lukumäärän mukainen osuus siitä säästöstä, joka jää osuuksista maksettujen määrien palautuksen jälkeen. Osuuskunnan säännöissä voidaan määrätä omaisuuden jakamisesta muulla tavalla.

Mikäli jako-osuus on pienempi kuin jakamisen kustannukset, voi tuomioistuin selvitysmiesten hakemuksesta määrätä jako-osuuden luovuttamisesta valtiolle.

Mikäli osuuskunnan jäsen tahtoo moittia jakoa, on kanne osuuskuntaa vastaan pantava vireille kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun lopputilitys esitettiin osuuskunnan kokouksessa. Mikäli jäsen ei ilmoittaudu nostamaan jako-osuuttaan viiden vuoden kuluessa siitä, kun lopputilitys esitettiin osuuskunnan kokouksessa, menettää hän oikeutensa jako-osuuteen.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa