Minilex - Lakipuhelin

Osuuskunnan rajat ylittävän jakautumisen oikeusvaikutukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rajat ylittävän jakautumisen oikeusvaikutuksista Suomeen rekisteröitävässä jakautumisessa ovat vastaavat kuin suomalaisten osuuskuntien ollessa kyseessä.

Toiseen valtioon rekisteröitävässä jakautumisessa jakautuvan osuuskunnan varat ja velat siirtyvät selvitysmenettelyttä vastaanottavalle osuuskunnalle, kun jakautuminen tulee voimaan sen valtion lainsäädännön mukaisesti, jonka lainsäädännön alaisuuteen vastaanottava osuuskunta kuuluu. Samanaikaisesti jakautuvan osuuskunnan osakkeenomistajille sekä optio-oikeuksien ja muiden lisäosuuteen tai sijoitusosuuteen oikeuttavien erityisten oikeuksien haltijoille syntyy oikeus jakautumissuunnitelmassa vahvistettuun vastikkeeseen. Osittaisjakautumisessa siirtyvät kuitenkin ainoastaan jakautumissuunnitelmassa jaetut varat ja velat. Kokonaisjakautumisessa jakautuva osuuskunta purkautuu, kun jakautuminen on tullut voimaan kaikkien vastaanottavien osuuskuntien osalta.

Toiseen valtioon rekisteröitävää rajat ylittävää jakautumista ei voida julistaa pätemättömäksi tai muuttaa sen jälkeen, kun se on tullut voimaan laissa säädetyn mukaisesti. Tältä osin rajat ylittävä jakautuminen poikkeaa täysin kansallisesta jakautumisesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa